• image06

  • image06

  • image06

  • image06

  • Current
Het fietsseizoen van RTC de Pedaleur loopt van de eerste zondag in maart tot en met de laatste zondag in september. De trainingsavonden zijn op dinsdag en donderdag en op zondagmorgen worden er toertochten gefietst.

Regelmatig fietsen we met de club in heuvelachtige gebieden zoals in Zuid-Limburg, Coesfeld, Rijk van Nijmegen, Posbank en omgeving.

Elk jaar houden we in september een meerdaags clubweekend. De afgelopen jaren fietsten we o.a. in de Vogezen, Eifel, Harz, Ardennen, Limburg en ook reden we een rondje Nederland. Onze clubweekenden blinken uit in gezelligheid en vooral heel veel fietsplezier!

Toertochten

Van maart t/m september wordt er iedere zondagmorgen een toertocht gereden. De diverse groepen fietsen met snelheden passend bij hun groep. De afstanden verschillen per groep. Zie hiervoor het toerprogramma.
In de winterperiode worden er tochtjes op de mountainbike, of bij mooi weer op de racefiets gereden. Individuele leden overleggen met elkaar over afstanden en vertrektijden.

Voor een overzicht van de geplande toertochten, zie de Toerkalender.

Een aantal leden maakt ook wekelijkse toertochten. Meestal zijn dat vaste groepjes. Via de appgroepen zoekt men contact met elkaar.

Trainingsavonden

De eerste avondtrainingen starten op de eerste dinsdag van april, aanvang 18:30 uur. Vanaf die datum wordt er iedere dinsdag- en donderdagavond getraind.
Vanaf eind april starten we om 19:00 uur.

In de winterperiode wordt er op de dinsdag- en donderdagavond door sommige leden van de A- en B-groep via twee vaste routes getraind. Het parcours loopt via zeer veilige wegen en hebben een lengte van 60 km. Goede verlichting is hierbij noodzakelijk.

Het vertrekpunt van de trainingen en toertochten is altijd: Pedaleur Bikes in Doetinchem
(Doetinchemseweg 71), tenzij anders afgesproken.

Clubkleding tijdens trainingen en toertochten

We bezitten prachtige clubkleding, ontworpen door twee leden van onze club. We vinden het daarom ook belangrijk om deze kleding op de zondag te dragen. We vormen dan een mooie eenheid met een prachtige uitstraling.
Wij willen als club laten zien dat we door het dragen van deze kleding en door ons gedrag een positieve bijdrage leveren aan het imago van de wielrenner.
Ook tijdens de avondtrainingen dragen we onze clubkleding.

Onze sponsoren vinden het natuurlijk ook prettig als we hun logo's veelvuldig laten zien.