• image06

  • image06

  • image06

  • image06

  • Current

Algemene ledeninformatie (maart 2021)

Nederland blijft tot en met ten minste 28 april a.s. in lockdown. Tot die tijd geldt ook de avondklok. Deze gaat vanaf 31 maart een uur later in, om 22.00 uur. Ook de beperkingen voor de sport blijven van kracht. Het aantal mensen waarmee je samen buiten mag sporten, is nog steeds maximaal 2 mensen. Fiets dus als duo of als je dat veiliger vindt - solo. Ook houd je tijdens het fietsen nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen. Fiets als duo of fiets solo.

Buiten is de maximale groepsgrootte 2 personen. Fiets dus met één clubgenoot of fietsvriend(in). Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak solo je kilometers of fiets virtueel samen met je clubgenoten of vrienden en daag elkaar uit op Bkool.
Samen sporten uitsluitend op een sportaccommodatie.
Jeugd tot en met 17 jaar | samen buiten sporten mag, in teamverband, op een sportaccommodatie of een locatie in de openbare ruimte.
Jeugd van 18 tot en met 26 jaar | samen buiten sporten mag, in teamverband, uitsluitend op een sportaccommodatie.
Vanaf 16 maart: wielersporters van 27 jaar en ouder | samen buiten sporten mag, in een groep van maximaal 4 personen, uitsluitend op een sportaccommodatie.

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Afstand houden tot elkaar lijkt dan bijna onmogelijk. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als groep fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.
Ik ben organisator: wanneer kan ik weer een tocht organiseren?
Dat is nog niet duidelijk. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de verscherpte maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.